Welcome To
The Netherlands Chapter
Facebook Twitter LinkedIn Email Share

Bijeenkomsten 2017

15 november 2017: Congres en Diner - alternatieve oplossingen voor bedrijfsfinancieringen

 

Tijdens ons tweede congres werd er gesproken over alternatieve vormen van financiering zoals private equity, crowd funding en het toezicht daarop. Wat is nog de klassieke rol van de banken? Worden zij links en rechts ingehaald door the New Kids on the Block doordat banken -door onder meer toegenomen wet- en regelgeving naar aanleiding van de kredietcrisis- in mindere mate in staat zijn financieringen te verstrekken aan het bedrijfsleven en er steeds meer alternatieve vormen van financiering om de hoek komen kijken? Aansluitend aan dit evenement vond natuurlijk ook de 14e editie van ons unieke jaarlijkse TMA Diner plaats met als bijzondere gastspreker Pieter de Rijk als Prof. Dr. Hans-Joachim Glockers.

 

Onder leiding van Rens de Jong spraken achtereenvolgens: Tjarda Molenaar (NVP), Pieter de Jong (3i Europe plc Benelux), Laurens Hamerlinck (ABN AMRO), Franck Hoppenbruwers (NEOS Direct Lending), Jan-Willem Onink (Collin Crowdfund) en Joep Knook (AFM). De volgende presentaties zijn beschikbaar gesteld:

 

Laurens Hamerlinck

 

Frank Hoppenbrouwers

 

Joep Knook

 

Jan-Willem Onink

 

Deelnemers congres en/of diner

 

Promotiefilmpje en foto's!

 

 

20 september 2017: Algemene vergadering en September bijeenkomst - herstructurering V&D en La Place

 

Onder leiding van Rik Rensen lichtten Harm Tunteler, John van der Ent, Hanneke de Coninck-Smolders, Kees van de Meent, Willem Jan van Andel en Hans-Bart Zuidema hun rol in de complexe herstructurering van V&D en La Place toe.

 

Deelnemers

 

 

17 mei 2017: Mei bijeenkomst - Turnaround Management in de zorgsector

 

Frits Aarts, nauw betrokken geweest bij TSN Thuiszorg Nederland, en Patricia Engelaar, betrokken bij veel reorganisaties en fusies van ziekenhuizen, hebben gesproken over hun ervaringen in de zorgsector. Wat zijn de succesfactoren en drijfveren om een reorganisatie in de zorgsector tot een goed einde te brengen? En kan de profitsector wat leren van de zorgsector of is het juist andersom?

 

Presentatie Patricia Engelaar

 

Deelnemers

 

 

18 januari 2017: Nieuwjaarsbijeenkomst - fraude en turnaround

 

Niet zelden begint een turnaround met de constatering van een fraude binnen de onderneming. Wat betekent dat voor de turnaround? Aan deze bijeenkomst hebben meegewerkt: Marc Renne (Nimbus), Martijn van de Beek (Hoffmann Bedrijfsrecherche) over het opsporen en bestrijden van fraude én Alfred Knorr (Stormdijk, bureau voor crisiscommunicatie) over slim en professioneel communiceren over fraude.

 

Presentatie Marc Renne

 

Presentatie Martijn van de Beek

 

Presentatie Alfred Knorr

 

Deelnemers

 
 

 

May
8
2018

2018 TMA NOW Summit

Chicago, IL United States
June
7
2018

2018 TMA Europe Annual Conference

Amsterdam, Netherlands
September
26
2018

The Annual: TMA's 30th Annual Conference

Colorado Springs, CO United States
November
29
2018

2018 TMA NextGen Leadership Conference

Chicago, IL United States

RT @TanHaigh: I am thrilled to be participating @TMAGlobal #TMANOW Summit! Influential women in #business will be coming together in #Chica…

Register for the #TMA NOW Summit and learn how to market your personal brand from @TanHaigh @magnoliainsight… https://t.co/jhHfV5ADb0

RT @MaynardCooper: Tax shareholder Hardwick Walthall will be speaking today at the @TMAGlobal Alabama Chapter event on how key provisions o…

TMA is accepting nominations for the 2018 TMA Hall of Fame! Learn more here: https://t.co/Al1siUTCjs #TMA18