Welcome To
The Netherlands Chapter
Facebook Twitter LinkedIn Email Share

Bijeenkomsten 2019

16 januari 2019: Nieuwjaarsbijeenkomst

Tijdens onze eerste bijeenkomst in 2019 bij Mereveld in Utrecht heeft journalist, auteur en antropoloog Joris Luyendijk de ruim 100 leden én gasten meegenomen in de gevaren van Brexit, zowel in een No Deal, Hard of Soft Brexit. Een belangrijke boodschap was dat er in Nederland nog maar weinig besef is van de mogelijke negatieve gevolgen van Brexit voor het bedrijfsleven. Met name de informatievoorziening in de Europese media wordt grotendeels gevoed door Engelse media, waardoor het beeld te rooskleurig is. Het Nederlandse bedrijfsleven zou zich dus beter moeten wapenen.

 

29 mei 2019: Meibijeenkomst

Bedrijven worden zich bewuster van de mogelijke impact van cyber crime, waardoor dit onderwerp steeds vaker hoog op de agenda staat. Bestuurders vinden het lastig in te schatten hoe groot de risico’s zijn en te bedenken hoe ze een cyber security strategie moeten gaan vormgeven in combinatie met de toenemende eisen op compliance gebied (denk aan GDPR/AVG). We kennen natuurlijk allemaal voorbeelden van cyber aanvallen op grote partijen, maar ook kleinere bedrijven krijgen ermee te maken. Als het echt goed fout gaat kunnen bedrijven in een turnaround situatie of faillissement terecht komen. Cyber crime kan ook van grote invloed zijn bij acquisities en investeringen, want hoe maakt u een inschatting van de cyber gezondheid van een onderneming? Uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld 100 dagen zitten tussen inbraak en detectie. Hoe weet u zeker dat u na een overname niet met vervelende verrassingen geconfronteerd wordt?

Om bewustwording van het probleem te vergroten was voor deze bijeenkomst Generaal-Majoor b.d. drs. Pieter Cobelens uitgenodigd, voormalig Directeur Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). René Ouwehand, Regional Head Risk Management & Governance Team, gaf samen met sidekick Eva Kelder van Fox-IT (een specialistisch bedrijf op het gebied van cyber veiligheid), een meer praktische invulling aan het onderwerp cyber crime, omdat ieder bedrijf en iedere medewerker hiermee te maken kan krijgen.

 

6 juni 2019: NOW event

Zeilend met een authentieke Huizer botter op het Gooimeer discussieerden onze vrouwelijke leden en introducés op 6 juni 2019 met Maria van der Heijden, CEO van MVO Nederland en founder van WomenonWings, over maatschappelijk verantwoord ondernemen in turnaround situaties en diversiteit. Heel inspirerend om te horen hoe iedereen hiermee bezig is vanuit verschillende invalshoeken en werkgebieden. De deelneemsters waren het met elkaar eens dat er meer moet gebeuren en dat dit begint bij jezelf. Het bestuur van TMA Nederland bedankt Maria voor het delen van haar kennis, maar natuurlijk ook Sara Liesker van Ceres Legal B.V. en sponsor Jantine Hak van Kruger voor de gezamenlijke inspanning om deze bijeenkomst van TMA NOW (Network of Women) tot een succes te maken.

 

18 september 2019: Septemberbijeenkomst

Alice van der Schee (Van Benthem & Keulen), curator Marlous de Groot (CMS) én directeur Zorginkoop Olivier Gerrits (Zilveren Kruis) deelden de ins en outs omtrent de faillissementen van de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis; dit alles onder de bezielende leiding van Johan Westerhof. Tijdens de aansluitende netwerkborrel werd er nog lang over nagepraat door de aanwezige bankiers, advocaten, interim managers, taxateurs én organisatie adviseurs; net als over hun eigen ervaringen met betrekking tot het fascinerende vakgebied van turnaround management.

 

13 november 2019: Diner

Het was weer een groot succes, het 16e jaarlijkse diner van TMA Nederland. Tijdens het diner in het restaurant van Golfsociëteit De Lage Vuursche heeft Niek Strohmaier, als onderzoeker verbonden aan BFI Global en Universiteit Leiden, gesproken over de “Psychologie van turnaround management”. Niek onderzoekt in het dagelijks leven besluitvormingsprocessen omtrent bedrijven in zwaar weer dan wel reeds gefailleerde ondernemingen in het kader van mogelijke aansprakelijkheid van bestuurders. Het vertrekpunt van zijn onderzoek is de feilbaarheid van het menselijk denken. Tijdens ons diner heeft Niek zowel uit eigen onderzoek als uit ander wetenschappelijk onderzoek geput om licht te laten schijnen op denkfouten bij het verklaren van falen (retrospectief) en het maken van beslissingen met het oog op de toekomst (prospectief).

Aug
19

TMA Town Hall: Healthcare Industry Distress, sponsored by SAK Management Services, LLC

,
Sep
29

IMPACT 2020: The TMA Annual Experience

,
Feb
9

2021 TMA Distressed Investing Conference

Las Vegas, NV United States
May
4

2021 TMA NOW Summit

Austin, TX United States

TMA is excited to announce the winners of the 2020 Turnaround & Transaction of the Year Awards! Congratulations to… https://t.co/ulfIykV1S9

RT @TMAEurope: We know how important networking is to you and this year’s online Annual European Conference is no exception.
You may not b…

Today is your LAST CHANCE to save $100 on IMPACT 2020: The TMA Annual Experience. Early Bird registration ends toni… https://t.co/8OcbOKvGqD

RT @Butler_Snow: In the latest issue of @TMAGlobal's Journal of Corporate Renewal, Butler Snow attorneys Candice Carson and Chris Maddux wr…

There's still time to register for the TMA NOW Cyber Social tonight at 5:30pm CDT. During this free event, you'll c… https://t.co/QHkBN5c9h0